Καλώς ήρθατε στο Hellas casting


Το Hellas casting είναι ένα ψηφιακό πρακτορείο για δωρεάν καταχωρήσεις από καλλιτέχνες όλων των ειδικοτήτων που ζητούν δουλειά ή συνεργασία με επιχειρήσεις και ιδιώτες.

To Hellas casting θα λειτουργεί ως πρακτορείο μοντέλων, ηθοποιών, μουσικών συγκροτημάτων, συνθετών, τραγουδιστών, χορευτών, θεατρικών συγγραφέων, στιχουργών, φωτογράφων, σκηνοθετών, και πάσης φύσης καλλιτεχνικού επαγγέλματος.


πρακτορείο μοντέλων, πρακτορείο ηθοποιών, καλλιτεχνικό πρακτορείο

ηθοποιοί, μοντέλα, μουσικοί, συγκροτήματα

πρακτορείο καλλιτεχνών

Πρακτορείο μοντέλων


Το Hellas casting φιλοδοξεί να γίνει τόπος συνάντησης των καλλιτεχνών όλων των επαγγελμάτων για μεταξύ τους συνεργασία ή για συνεργασίες με επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που αναζητούν καλλιτέχνες.
Η επικοινωνία με τους καλλιτέχνες για ευνόητους λόγους ασφαλείας γίνεται μέσω του προσωπικού τους email και θα το βρείτε στις καταχωρήσεις τους στη θέση Ευρετήριο καλλιτεχνών.
Η Φιλοσοφία μας


πρακτορείο ηθοποιών
casting ηθοποιών

Το Hellas casting είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους και δεν πατρονάρει κανέναν.. Γιατί εδώ πράγματι θα μπορέσετε να βρείτε αυτό που ψάχνετε, ηθοποιοί, μοντέλα, χορευτές, τραγουδιστές, συγκροτήματα, σκηνοθέτες, καθότι δεν προωθούμε, δεν κατασκευάζουμε ονόματα και με αυτόν τον τρόπο δίνονται ίσες ευκαιρίες σε όλους να ανταγωνιστούν με μοναδικό κριτήριο την πραγματική τους αξία.
casting μοντέλων
Στο Hellas casting ο ενδιαφερόμενος θα επιλέξει, όχι αυτό που επιλέξαμε και του πλασάρουμε εμείς αλλά αυτό που αναζητά με το δικό του κριτήριο χωρίς εμείς να επεμβαίνουμε. Σκοπός μας είναι να μπορέσουν να προβληθούν νέοι άνθρωποι, νέα ταλέντα χωρίς δημόσιες σχέσεις και μεσολαβητές.Θεατρικές παραστάσειςΑΝΩΤΕΡΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
ΜΑΙΡΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΤΡΑΓΚΑ

 
«Εγώ, ο Μπέρτολτ Μπρεχτ» κείμενα: Bertolt Brecht
θέατρον ΕΝΑΣΤΡΟΝ
Μπουμπουλίνας και Δεληγιάννη 19. Μουσείο.
τηλ: 21082311790, 6980588063
κάθε Τετάρτη και Πέμπτη
14,15/2 – 21,22/2 – 28/2, 1/3
ώρα: 9.00 μ.μ.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
για κρατήσεις θέσεων : 6945172488

σκηνοθεσία σύνθεση – δραματουργική επεξεργασία κειμένων,
επιμέλεια: μουσικής, κοστουμιών, φωτισμού
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

μουσική
Κούρτ Βάιλ, Θάνος Μικρούτσικος, Αντώνης Κιζούλης

βοηθός σκηνοθέτη
Χριστίνα Παπαγιάννη

παίζουν (με αλφαβητική σειρά)

Παναγιώτης Βουτσινάς
Αναστασία Δέλτα
Μαρίνα Καλαματιανού
Ελένη Κερολλάρι
Στέλιος Κουλετάκης
Άντρεα Μαύρου
Χριστίνα Πανταζή
Χριστίνα Παπαγιάννη
ήχος – φως
Γιώτα Βερούχη
φωτογραφίες
Ελένη Κερολλάρι

Δυο λόγια…
    
Χρόνια είμαι στις τάξεις, πάνω από είκοσι πια …
    
Εφέτος, όμως, για πρώτη φορά, με τους μαθητές της τάξης στην σχολή ΤΡΑΓΚΑ, πήραμε την απόφαση, κι αυτό ίσως λόγω και των γενικότερων πολιτικοκοινωνικών συνθηκών (ομολογουμένως, σε εποχές δύσκολες, όπου ερωτήματα όπως: «τι είναι η πατρίδα (μας)», «τι είναι ο άνθρωπος» κ.λ.π. μάς φέρνουν ενώπιον των ευθυνών μας) πήραμε την απόφαση (έκανα μεν την πρόταση –ανάμεσα, βεβαίως, και σε άλλες– αλλά τα παιδιά, τα παιδιά ήταν εκείνα που πήραν ομόφωνα την τελική απόφαση, και προς τιμήν τους!) να ανιχνεύσουμε, να μελετήσουμε, να δούμε και όσο μας επιτρέπουν οι γνώσεις μας και οι δυνάμεις μας να κατανοήσουμε αυτό που λέμε… «πολιτικό θέατρο»!
    
Όλα οδηγούσαν στον Μπρεχτ – τον κατ’ εξοχήν αντιπρόσωπο του πολιτικού θεάτρου! Η προτροπή του: «Άλλαξε τον κόσμο: το ’χει ανάγκη», μας σημάδεψε !
    
Διαβάσαμε πολλά: άρθρα, μελέτες, δοκίμια… Ακούσαμε τραγούδια… Διαβάσαμε ποιήματα και πεζά… Μοιραστήκαμε και μελετήσαμε και το «Μανιφέστο για ένα νέο θέατρο» του Π. Π. Παζολίνι…
     
Έφτιαξα το σενάριο –μια σύνθεση κειμένων, ποιημάτων, στίχων και τραγουδιών του Μπρεχτ, μιας και καταλήξαμε να μείνουμε αποκλειστικά σε κείνον– και ξεκινήσαμε τις πρόβες… Ένα ολόκληρο σχολικό εξάμηνο μελετήσαμε (μάθημα-πρόβα) πάνω στον τρόπο, το ύφος, το περιεχόμενο, τον λόγο, τον παλμό, τον τόνο και την δυναμική του… πολιτικού θεάτρου!
    
     Ωραίο ταξίδι!  Όλοι μας - όλοι μας μάθαμε πολλά πράγματα!
    
Μάθαμε ότι: «κανένας δεν μπορεί να δει τον άνθρωπο  σωστά, αν δεν ξέρει πως ο άνθρωπος είναι η μοίρα του ανθρώπου»…
    
Καταλάβαμε ότι: «αν μείνουνε τα πράγματα όπως είναι
είμαστε χαμένοι. Φίλος μας είναι η αλλαγή.»
    
Συνειδητοποιήσαμε ότι: «Χρειάζονται πολλά, τον κόσμο για να αλλάξεις: Οργή κι επιμονή. Γνώση κι αγανάχτηση. Γρήγορη απόφαση, στόχαση βαθιά. Ψυχρή υπομονή, κι ατέλειωτη καρτερία. Κατανόηση της λεπτομέρειας και κατανόηση του συνόλου. Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί  να μας μάθει πώς την πραγματικότητα να αλλάξουμε.»
    
Κατανοήσαμε ότι: «Όταν αυτοί που είναι ψηλά μιλάνε για ειρήνη, ο απλός λαός ξέρει πως έρχεται ο πόλεμος» !
      
Σκεφτήκαμε ότι στο θέατρο: «θέλουμε ξύπνιους θεατές – κι ακόμα πιο πολύ: ξυπνούς!»
    
Τα λόγια του Μπρεχτ, χαράχτηκαν βαθειά μέσα μας: «μέσα στο φως, φτάνουν εκείνοι που μπορείς να τους συγκινήσεις, να τους διασκεδάσεις, να τους αλλάξεις.»
    
Μέσα στο…ΦΩΣ !!!
ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ της Λοτ Φέικεμανς


Από Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στο Small Argo full of Art

Το βραβευμένο ολλανδικής προέλευσης και διεθνώς αναγνωρισμένο θεατρικό έργο της Λοτ Φέικεμανς Δηλητήριο, έρχεται για να ιχνηλατήσει την "τοξικότητα" της σχέσης ενός ζευγαριού που συναντιέται ξανά μετά από πολλά χρόνια σε μια νέα αναμέτρηση με το παρελθόν, τον εαυτό του και την ελπίδα, σε σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη στο Small Argo full of Art, από 8 Νοεμβρίου και κάθε Τετάρτη στις 19:30 (και από 16/12 κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:15).


Η δραματική διένεξη μιας γυναίκας κι ενός άντρα, που τους χτύπησε ο θάνατος. Ένα επαρχιακό, ολλανδικό νεκροταφείο σε πλήρη εγκατάλειψη. Μία αίθουσα δεξιώσεων, μουσείο μνήμης για εκείνους, που θρήνησαν νεκρούς. Όλα ξεκίνησαν από το γράμμα που έστειλε Εκείνη σ’ Εκείνον. Τον καλεί να παραστεί, μετά από 10 χρόνια απουσίας, στην ανακομιδή αγαπημένου προσώπου. Σ’ αυτή την παρατημένη αίθουσα, όπου τρύπωσαν τα βρύα και τα χώματα, οι δύο πρώην σύντροφοι, θα αναμοχλεύσουν τα παλιά τους πάθη και μέσα από τη μνήμη θα επιστρέψουν στον καταλυτικό τους πόνο, που κάποτε τους χώρισε και που τώρα τους καλεί σε μια καινούρια αναμέτρηση. Πως θα τελειώσει αυτό το παράδοξο θεατρικό παιχνίδι που κρύβει ένα μυστικό;


Η Λοτ Φέικεμανς είναι σύγχρονη θεατρική συγγραφέας από την Ολλανδία. Γεννήθηκε το 1965, σπούδασε κοινωνική γεωγραφία και θεατρική γραφή. Από το 1995 γράφει θέατρο για παιδιά και ενήλικες. Το “Δηλητήριο” (Gif στα ολλανδικά) γραμμένο το 2009 κέρδισε το βραβείο καλύτερου ολλανδικού θεατρικού έργου για την περίοδο 2009-2010. Από τότε παίζεται με μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη, Λατινική Αμερική, ΗΠΑ, Κίνα, Ν. Αφρική.
Το “Δηλητήριο” της Λοτ Φέικεμανς παίχτηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2017 και επαναλαμβάνεται τώρα για ένα δεύτερο κύκλο παραστάσεων από 8 Νοεμβρίου-14 Ιανουαρίου 2018 στο Small Argo full of Art.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία /Σκηνικό περιβάλλον: Ρούλα Πατεράκη
Μετάφραση: Αργυρώ Πιπίνη
Παίζουν: Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Εύρη Σωφρονιάδου, Σπύρος Βάρελης
Ηχητικό περιβάλλον: Κώστας Σουρβάνος
Βοηθός σκηνοθέτη: Ευθυμία Δραμαλή
Σχεδιασμός αφίσας και προγράμματος: Γιώργος Ζάμπας
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κασίμης

A Small Argo full of Art, Θεάτρο Αργώ,
Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο

Παραστάσεις: Κάθε Τετάρτη στις 19:15 (από 8 Νοεμβρίου – 13 Δεκεμβρίου 2017)
Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:15 (από 16 Δεκεμβρίου – 14 Ιανουαρίου 2018)
Εισιτήρια: €12, €10 (μειωμένο). Προπώληση εισιτηρίων στο viva.gr και το ταμείο του θεάτρουΚάτω απ’ τον ίσκιο του βουνού
Γιάννη Ρίτσου

«Κάτω απ’ τον ίσκιο του βουνού», ο θεατρικός μονόλογος του Γιάννη Ρίτσου από την «Τέταρτη Διάσταση», επικεντρώνεται στον μύθο της Ηλέκτρας και γράφτηκε το 1960. Εδώ, η ηρωίδα μοιάζει να ξαναγράφει το έργο της. Αυτή τη φορά με επίγνωση της εσώτερης φύσης της και της διαφοράς με τον ρόλο που καλείται να παίξει. Καθώς το μυθικό προσωπείο της αποσύρεται, οι λέξεις του ποιητή Ρίτσου ανεβαίνουν στη σκηνή.


Κείμενο: Γιάννης Ρίτσος
Σκηνοθεσία- Ερμηνεία: Νάνα Παπαδάκη
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιώργος Ζορμπάς
Σκηνικά- Κοστούμια: Άση Δημητρολοπούλου
Σχεδιασμός φωτισμών: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Μουσική σύνθεση: Βασίλης Τζαβάρας
Πρεμιέρα: Σάββατο 10Φεβρουαρίου 2018 | Παραστάσεις: ΣΑΒΒΑΤΟ - ΚΥΡΙΑΚΗ


Άμλετ-Οργή


Θεατρικός μονόλογος.
Σκηνοθεσία - Ερμηνεία: Λάζαρος Γεωργακόπουλος
Σχεδιασμός φωτισμών: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Πρεμιέρα:Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 | Παραστάσεις: ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΡΙΤΗ


Μαζί σου για το Τίποτα
Άκη Δήμου

Το τελευταίο έργο του Άκη Δήμου είναι εμπνευσμένο από το διήγημα του Α. Τσέχωφ «Ανιούτα» και περιγράφει την μάταιη προσπάθεια ενός σκηνοθέτη-συγγραφέα να “ξαναγράψει” και να προσαρμόσει την ηρωίδα σε ένα πιο σύγχρονο περιβάλλον. Και αποτυγχάνει. Και διεκδικεί το δικαίωμα στην αποτυχία του.
“Πάντα προσπάθεια. Πάντα αποτυχία. Δεν πειράζει. Προσπάθησε ξανά. Απότυχε ξανά. Απότυχε καλύτερα.” - Σάμιουελ Μπέκετ


Σκηνοθεσία: Κώστας Μπάρας
Σκηνικά-κουστούμια: Γιώργος Λιντζέρης
Σχεδιασμός φωτισμών: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Κινησιολογική επιμέλεια: Φώτης Νικολάου
Παίζουν: Ελένη Κουταλώνη, Κώστας Μπάρας, Τρύφων Μπάρκας
Πρεμιέρα:Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018| Παραστάσεις: ΠΕΜΠΤΗ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗA SMALL ARGO FULL OF ART
Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο
Πληροφορίες-Ταμείο θεάτρου: 210 520 1684
Website: www.asmallargofullof.art


A Small Argo full of Art

Η Δεύτερη Σκηνή του Θεάτρου Αργώ βγαίνει μπροστά
χωρίς να φοβάται το ρίσκο, το λάθος και το περιθώριο


Τον Οκτώβριο ανοίγει η Δεύτερη Σκηνή του θεάτρου Αργώ με τη Χρύσα Καψούλη να αναλαμβάνει την ευθύνη του ρεπερτορίου των καλλιτεχνικών συναντήσεων, διαλέξεων και προγραμματισμού ως curator.Το νέο όνομα “ASmallArgofullofArt” σηματοδοτεί την επανεκκίνηση της Δεύτερης Σκηνής του θεάτρου Αργώ ως χώρου ανοιχτούσε καινούργιες ιδέες, στησύγχρονη δραματουργία, καισε νέες ομάδες καλλιτεχνών. Φιλοδοξεί να είναι ένας χώρος που θα ενδυναμώσει τόσο τους καλλιτέχνες όσο και το κοινό του, ένας οργανισμός που θα αναπτυχθεί στο τώρα και για το μέλλον, μέσα από την έρευνα και την υπέρβαση.


Το “ASmallArgofullofArt” μπορεί να βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στο Μεταξουργείο, αλλά κινείται στο περιθώριο, αγαπά το ρίσκο και το λάθος, αντλεί από τη φαντασία, επενδύει στην handmade Τέχνη και την Arte Povera.

Το κάλεσμα της Λορίν
της Παλόμα Πεδρέρο

Eίναι Απόκριες.  Ο άντρας (Πέδρο) μεταμφιέζεται σε ΛορίνΜπακόλ, ενώ η γυναίκα (Ρόζα) σε ΧάμφρεϊΜπόγκαρτ. Αυτό που ξεκίνησε σαν παιχνίδι, η αναζήτηση της ανανέωσης στη σχέση τους, μετατρέπεται σε αποκάλυψη: ο άνδρας προτείνει στη γυναίκα να παίξουν με ένα αντικείμενο που αγόρασε στο sexshop,  αλλά η γυναίκα χαλάει το «παιχνίδι».  Τι θα συνέβαινε αν δεν υπήρχαν προκαθορισμένοι «ρόλοι»;  Το έργο μιλάει τόσο για τις δυνατότητες ελευθερίας που μπορεί να έχει το άτομο, όσο και για την καταπίεση και την κοινωνική απομόνωση την οποία υφίστανται όλα τα μέλη μιας κοινωνίας. Στο Κάλεσμα της Λωρήν ο ερωτισμός και η καταπίεση συνυπάρχουν, οι παραδοσιακοί ρόλοι ενός ζευγαριού παρωδούνται για να αποκαλύψουν την αβέβαιη βάση στην οποία στηρίζεται η κοινωνία και την αδυναμία των κοινωνικών ρόλων που απονέμονται και υιοθετούνται ακόμα και από την παιδική ηλικία.


Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Σκηνοθεσία: Φένια Αποστόλου
Σκηνικά-Κοστούμια: Άση Δημητρολοπούλου
Σχεδιασμός φωτισμών: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Μουσική Επιμέλεια-Ηχητικό Τοπίο:  Μιχάλης Τσίχλης
Ερμηνευτές: Ιωάννης Αθανασόπουλος, Βιργινία Ταμπαροπούλου
Πρεμιέρα: Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 | Παραστάσεις: ΣΑΒΒΑΤΟ - ΚΥΡΙΑΚΗ


Το Ημερολόγιο ενός Τρελού
LouXsoun

Το έργο «ΛουΧσουν: To ημερολόγιο ενός τρελού» είναι βασισμένο στο ομώνυμο διήγημα του Κινέζου συγγραφέα και συγκαταλέγεται επάξια ανάμεσα στα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Η πλοκή του ακολουθεί κατά βήμα την ιστορία ενός νεαρού κινέζου που βλέπει και αισθάνεται το περιβάλλον του εντελώς διαφορετικά από τους συγχωριανούς του. Πρώην δημόσιος υπάλληλος σε μια κινεζική επαρχία, θέτει συνεχώς άμεσα ερωτήματα για τη θέση του ανάμεσα στους συνανθρώπους. Απροστάτευτος και μόνος λόγω της διαφορετικότητας του, με τη γλώσσα ενός παιδιού, ζει παγιδευμένος σ’ ένα εχθρικό περιβάλλον, που τον αναγκάζει να σκεφθεί τα χειρότερα για την ανθρώπινη φύση.
Βυθισμένος στις εμμονές και τους παραλογισμούς του, ξεδιπλώνει μέσα από προσωπικές αφηγήσεις τον ιδιαίτερο ψυχισμό του και τη ζωή του. Η δική του ματιά και αλήθεια είναι και η πραγματική εξήγηση όσων συμβαίνουν γύρω του. Όμως κανείς δεν πιστεύει έναν τρελό και όλοι φοβούνται αυτό που δεν γνωρίζουν…
Όπως και στα άλλα δύο ημερολόγια ενός τρελού (Νικολάι Γκόγκολ και Γκυ ντε Μωπασσάν ) ο τρελός του Χσουν κινείται κι αυτός σε ένα κομφορμιστικό κοινωνικό πλαίσιο τόσο αυταρχικό και υποκριτικό που δεν μπορεί να το αντέξει.
Η διασκευή και μετάφραση του έργου από τον Δημήτρη Ζουγκό στηρίχτηκε στην όσο δυνατόν πιο έγκυρη πιστότητα του πρωτότυπου ενώ διανθίστηκε με ποιητικά μέρη απαραίτητα για να δομήσουν τον χαρακτήρα ενός ξεχωριστού ανθρώπου.


Μετάφραση: Δημήτρης Ζουγκός
Σκηνοθεσία: Αυγουστίνος Ρεμούνδος
Ερμηνευτές: Νίκος Παντελίδης, Σπύρος Βάρελης
Μουσική σύνθεση/μουσικός επί σκηνής: C-Drain/ ChristosPappas
Κίνηση: Χρύσα Καψούλη
Σκηνικά/ Κοστούμια: Σπύρος ΓκέκαςΣχεδιασμός φωτισμών: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Βοηθός σκηνοθέτη: ΝίναΝτούνη
Πρεμιέρα: Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 | Παραστάσεις: ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΡΙΤΗ


Ο Σχοινοβάτης
JeanGene

O Σχοινοβάτης πάνω στο σχοινί πρέπει να βιώσει την απόλυτη μοναξιά. Να απελευθερωθεί από το εγώ του και να προσφέρει στου πεινασμένους θεατές του Τσίρκου μια βίαιη ομορφιά και ίσως έναν βίαιο θάνατο. Να μπορέσει να αναμετρηθεί με το απόλυτο. Θα χορεύει στο σχοινί σαν ένας άλλος όσο φωτίζουν οι προβολείς του Τσίρκου. Μια παραβολή για τον κόσμο.
Ο Σχοινοβάτηςβασίζεται στην πραγματική ιστορία της σχέσης του Ζαν Ζενέ με τον 20χρονο ακροβάτη ΑμπντάλαΜπεντάγκα, στον οποίο αφοσοιώθηκε ψυχή τε και σώματι, πληρώνοντας τους καλύτερους εκπαιδευτές και αναλαμβάνοντας ο ίδιος τη σκηνοθεσία του σόου του επάνω στο τεντωμένο σκοινί. Η ιστορία τους όμως δεν είχε αίσιο τέλος. Έπειτα από έναν σοβαρό τραυματισμό του Μπεντάγκα σε μια περιοδεία, ο Ζενέ τον παρατάει. Εκείνος αυτοκτονεί και ο Ζενέ πέφτει σε βαριά κατάθλιψη. Θα αποπειραθεί να αυτοκτονήσει το 1967.


Σκηνοθεσία/Μετάφραση/Διασκευή:
Ζωή Μαντά
Επιμέλεια από τη γαλλική γλώσσα:
MicheleValley
Ερμηνεύουν: Βάλια Παπαχρήστου,
Λευτέρης Παπακώστας
Επιμέλεια κίνησης: Βάλια Παπαχρήστου
VideoArt- Μουσική: Comoddor. Ve
Σχεδιασμός φωτισμών: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Πρεμιέρα:Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017 | Παραστάσεις: ΠΕΜΠΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


Crush

Hollywood, 1939: Ένα αυτοκινητικό ατύχημα. Μια γυναίκα και ένας άνδρας ερωτεύονται με μία και μάλλον τελευταία ματιά.
Αθήνα, 2017: Σε ένα εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο της πόλης η ίδια γυναίκα ξυπνά. Μαζεύει τις δυνάμεις της και αποφασίζει να ανέβει στη σκηνή με παρέα τα πλήκτρα και τη φωνή της για να διηγηθεί στιγμές από την ζωή της και τη δουλειά της ως «η γυναίκα με τα μούσια». Θα καταφέρει να μαγέψει το κοινό; Θα επιστρέψει στην Αμερική για να βρει τον έρωτα της ζωής της;


Κείμενο – σκηνοθεσία: nopubitco (Andrea-Lotta Γιαννακοπούλου και Χρήστος Καρανάτσης)
Σύμβουλος δραματουργίας/βοηθός σκηνοθέτη: Άννα-Μαρία Πισκοπάνη
Σύμβουλος σε θέματα ήχου και φωτισμού: Θεοδόσης Κουτρούλης
Σκηνικά –κοστούμια: nopubitco&friends
Σχεδιασμός φωτισμών: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Στη σκηνή εμφανίζεται η LadySaligia
Πρεμιέρα: 16 Δεκεμβρίου 2017
Παραστάσεις: ΣΑΒΒΑΤΟ - ΚΥΡΙΑΚΗ


Splinters
Νίνας Ράπη

Splinters είναι. Οι ακίδες που τρυπούν το δέρμα. Θραύσματα σχέσεων. Καθημερινών. Ή όχι; Οι μικρές λεπτομέρειες στην επικοινωνία, που ξεσκεπάζουν τα χάσματα.


Ό,τι σημαίνει «έλξη / επαφή / έρωτας / αγάπη» όταν ξύσεις την επιφάνεια. Επτά στιγμιότυπα σχέσεων μεταξύ φίλων, φύλων και φυλών ανθρώπων. Μια ιστορία που δεν λέγεται με λόγια. Συμβαίνει, εξελίσσεται υπόγεια, ωριμάζει και ξεσπά. Ανάμεσα στις λέξεις, πίσω από τα πρόσωπα, κάτω από τους ρόλους. Μια γραφή που κατανοεί βαθιά και ανατρέπει τους ορισμούς του λεξικού των ηρώων της. Αφήνει τον λόγο στην ηδονή και επιτρέπει την οδύνη. Επτά μονόπρακτα που συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο έργο. Ένα ταξίδι από την ορμή προς την ωριμότητα. Από την κοινωνική σύμβαση προς την ελευθερία της συνείδησης. Και από το ζωτικό ψέμα στην εντροπία του ασυνείδητου.


Συγγραφέας: ΝίναΡάπη
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Μιχαήλ
Κοστούμια: Μάρθα Φωκά
Σχεδιασμός φωτισμών: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Μουσική: Μαρία Βουμβάκη
Σύμβουλος σκηνικής δραματουργίας: Αμαλία Κοντογιάννη
Ερμηνεύουν: Νίκος Βατικιώτης, Μελίνα Γαρμπή, Χριστίνα Γυφτάκη, Νίκος Τσολερίδης
Πρεμιέρα:18 Δεκεμβρίου 2017 | Παραστάσεις: ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΡΙΤΗ


Εκκρεμότητα
Τσιμάρα Τζανάτου

“Κοίταξα γύρω μου. Είδα ένα βουνό από σκουπίδια. Μύριζε. Σάπιο. Ανέβηκα με αργά βήματα στη κορυφή. Βούλιαζαν τα πόδια μου. Έβαζα τα χέρια μου και σηκωνόμουν. Μέχρι που έφτασα. Και…
Ξάπλωσα. Ξημέρωνε. Πουλιά μαζεύτηκαν. Σήκωσα το χέρι μου να με δουν. Μη με περάσουν για σκουπίδι. Κι εμένα. Αφού στα σκουπίδια. Σκουπίδι. Πια. Κι εγώ.”
Ένα έργο που σταδιακά μας αποκαλύπτει τον εαυτό μας και τις κρυφές του  πτυχές, ωθώντας μας στο να αντικρίσουμε κατάματα μια πραγματικότητα που εκκρεμεί...


Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Βογιατζής
Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Αγγελίτσα
Παίζουν: Φαίη Βέβη, ΗλιάνναΜπουζάνη, Χρήστος Τσουλιάης
Σκηνικά-κοστούμια: Χριστίνα Κωστέα
Σχεδιασμός φωτισμών: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Επιμέλεια κίνησης: Βάλια Παπαχρήστου
Επιμέλεια μουσικής - Σύνθεση: Χρήστος Τσουλιάης
Πρεμιέρα: 21 Δεκεμβρίου 2017 | Παραστάσεις: ΠΕΜΠΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΘεατρικές σχολέςΚρατικές Δραματικές Σχολές

Εθνικού Θεάτρου

Πειραιώς 35
104 37 Αθήνα
 Τηλέφωνο: 210 52.25.634

Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ)

Μονή Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 25-27 και Θράκης
564 30 Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης
Τηλέφωνο: 2310 589.104ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ»-Γιώργου Κιμούλη
 
Ευμολπιδών 39
 118 54 Αθήνα
 Τηλέφωνο: 210 34.66.632 - 210 34.67.095


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΙΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
 
Καραϊσκου 104 & Σωτήρος Διός
185 82 Πειραιάς
 Τηλέφωνο: 210 41.29.948


ΩΔΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 Βασ.Γεωργίου Β΄ 17-19
 106 75 Αθήνα
 Τηλέφωνο: 210 72.23.464, 210 72.44.260

 

Θεσσαλονίκη

ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
 
Αριστοτέλους 23
 546 24 Θεσσαλονίκη
 Τηλέφωνο: 2310 274.570
Τηλέφωνο & Fax: 2310 261.584

 
ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
«ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ»

Λέοντος Σοφού 18
546 25 Θεσσαλονίκη
 Τηλέφωνο: 2313013815
 Fax: 2313012919

 
ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ - ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

 Εγνατίας 45
 546 30 Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο: 2310 530.660
 

Βόλο

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ

 Γλάδστωνος-Ρ.Φεραίου-Καποδιστρίου-Μαγνητών,
 Συνοικία Οξυγόνου Ο.Τ. 150
 Τ.Κ 383 33 Βόλος
 Τηλέφωνο: 24210 48.103


ΙΑΣΜΟΣ

 Μαιζώνος 48
 104 38 Αθήνα
 Τηλέφωνα: 210 52.00.096, 210 52.22.762
 E-mail: info@iasmos.net


ΚΑΛΒΟΥ – ΚΑΛΑΜΠΟΚΗ «ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ»

Τζιραίων 13 και Αθ. Διάκου 17,
117 42 Αθήνα,
Τηλέφωνο: 210 - 92.22.300


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ - Μιμής Ντενίση

 Μαυρομματαίων 25 και Κότσικα 7
 104 34  Αθήνα, Πλατεία Αμερικής
Τηλέφωνο: 210 86.60.890, 210 88.21.780


ΜΑΙΡΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΤΡΑΓΚΑ

 Μπουμπουλίνας & Δεληγιάννη 19
 106 82 Μουσείο
 Τηλέφωνο: 210 82.31.790
 Fax: 210 82.11.039
 E-mail: info@tragadramaschool.gr


ΜΕΛΙΣΣΑ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΗΣ-Έλντας Πανοπούλου

 Ψηλορείτη 6
 176 71 Καλλιθέα, Αθήνα
 Τηλέφωνο: 210 95.89.332, 210 95.89.334
 E-mail: Barbitsa@hol.gr


ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ
Κώστα Νταλιάνη, Εβίτας Παπασπύρου
 
Ευρυμέδοντος 4,
104 35 Αθήνα, Μεταξουργείο
 τηλ. 210 34.70.670


Ιδιωτικές Δραματικές Σχολές


Αθήνα

ΑΘΗΝΩΝ - Γιώργου Θεοδοσιάδη
 
Λεωχάρους 9
 105 60 Αθήνα
 Τηλέφωνο: 210 32.35.592


ΑΡΧΗ (Οργανισμός Θεατρική Κίνηση)

Μιχαήλ Βόδα 13
 104 39 Αθήνα
 Τηλέφωνο: 210 88.10.496
 E-mail: dramatikischoliarhi@yahoo.com


ΒΕΑΚΗ - Παναγιώτας Μουστάκη-Βεάκη

 Εκφαντίδου 33
 116 33 Αθήνα
 Τηλέφωνο: 210 70.16.934


ΔΗΛΟΣ-Δήμητρας Χατούπη
 
Ελευσινίων 11,
 104 37 Μεταξουργείο, Αθήνα
 Τηλέφωνο: 210 52.03.562
 E-mail: contact@dilos.gr


ΔΙΟΜΗΔΗ ΦΩΤΙΑΔΗ
 
Πατησίων 87Α
104 33 Αθήνα
 Τηλέφωνο: 210 82.16.912


ΕΜΠΡΟΣ-ΘΕΑΤΡΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΝ
 
Ηπείρου 41
 Αθήνα
 Τηλέφωνο: 210 32526767, 6936 813232


Η ΠΡΟΒΑ-Μαίρης Ραζή
 
Αχαρνών & Ηπείρου 39
 104 39 Αθήνα
 Τηλέφωνο: 210 88.18.326
 Fax: 210 88.14.151
 E-mail: info@prova.gr


ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - Θεοδώρας Καλαπανίδα

 Κολοκοτρώνη 152,
16451 Αργυρούπολη Αττικής
 Τηλέφωνο: 210 996 6466
 E-mail: in@artsea.gr


ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
 
Ζαλόγγου 10β & Εμ.Μπενάκη
106 78 Αθήνα
 Τηλέφωνα: 210 38.19.259, 210 38.29.558
 E-mail: th_tehni@otenet.gr


ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ - Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Ηπείρου και Ακακίου 3,
104 39 Αθήνα,
Τηλέφωνο: 210 67.48.242


ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ

 Ιπποκράτους 70
 106 81 Αθήνα
 Τηλέφωνο: 210 36.03.941


ΘΕΜΕΛΙΟ

Λέσβου 3
 112 56 Αθήνα
 Τηλέφωνο: 210 86.43.310
 E-mail: info@themeliodrama.gr


ΠΕΤΡΑΣ - ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

25ης Μαρτίου 80, Πετρούπολη
132 31 Πετρούπολη
 Τηλέφωνο: 210 50.69.870
 E-mail: dramatiki@petroupoli.gov.gr
 Facebook: https://www.facebook.com/petroupol


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ
 
Σερίφου2 & Γούναρη
123 51 Αγ.Βαρβάρα
 Τηλέφωνο: 210 56.90.037
 Fax: 210 56.90.436


ΝΕΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ-Γιώργου Αρμένη
 
Σπ.Τρικούπη 34 & Κουντουριώτη
106 83 Αθήνα
 Τηλέφωνο: 210 82.53.489
 Fax: 210 82.53.489
 E-mail: info@armenis.gr